Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?

Nowe

Jolanta Mikołajczak, Joanna Wyka, Jadwiga Biernat

Rok wydania2006
Oprawamiękka
Ilość stron74
Format130x190 mm
ISBN978-83-60466-22-3

Poleć znajomemu

17,00 zł Cena dla klienta indywidualnego

Sugerowana cena detaliczna 19,00 zł

Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny.

Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach – podstawa postępowania leczniczego.

Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia.

W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka.

Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U:

   1. U – urozmaicenie
   2. U – umiarkowanie
   3. U – uregulowanie
   4. U – umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej
   5. U – uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer

oraz ostatnia ważna rada, która pomaga w życiu i zachowaniu zdrowia:
   6. U – uśmiechnij się, bo dieta łatwostrawna nie jest trudna.

Recenzja:

http://glosseniora.pl/news/2015/02/co-warto-wiedziec-o-diecie-latwo-strawnej

Podobne produkty

książki
Kalendarz
promocje
czytający mężczyzna