Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych

Nowe

Część II poszerzona o metody chowu

Praca zbiorowa pod redakcją Mariana Kuczaja i Jerzego Presia 
Współautorzy: Rafał Bodarski, Stefania Kinal, Marian Kuczaj, Ryszard Mordak, Janusz Orda, Jerzy Preś, Jan Twardoń, Andrzej Zachwieja

Rok wydania2014
Oprawamiękka
Ilość stron180
Format170x240 mm
ISBN978-83-7846-054-1

Poleć znajomemu

45,00 zł Cena dla klienta indywidualnego

Sugerowana cena detaliczna 50,00 zł

Książka "Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych" spotkała się z dużym zainteresowaniem lekarzy weterynarii, hodowców krów, zootechników i studentów. Część pierwsza książki zniknęła z półek księgarskich, nakład został wyczerpany. W związku z tym Autorzy postanowili opublikować część drugą z nowymi treściami, ponadto wzbogaconą o opis metod chowu.

Autorzy w sposób kompetentny i usystematyzowany przedstawiają problematykę pobierania paszy, energii paszy, źródeł białka, opisują również normy żywienia krów.

Aspekty praktyczne książki zachęcają do jej nabycia i stosowania zawartych w niej informacji i porad w celu utrzymania zdrowia krów, ich dobrostanu oraz produkcji wysokiej jakości mleka.

Podobne produkty

książki
Kalendarz
promocje
czytający mężczyzna