Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych

Nowe

Część II poszerzona o metody chowu

Praca zbiorowa

Redakcja: Marian Kuczaj i Jerzego Preś


Współautorzy: Rafał Bodarski, Stefania Kinal, Marian Kuczaj, Ryszard Mordak, Janusz Orda, Jerzy Preś, Jan Twardoń, Andrzej Zachwieja

Rok wydania2014
Oprawamiękka
Ilość stron180
Format170x240 mm
ISBN978-83-7846-054-1

Poleć znajomemu

40,00 zł Cena dla klienta indywidualnego

Sugerowana cena detaliczna 45,00 zł

Książka dla studentów i absolwentów wydziałów biologii i hodowli zwierząt oraz medycyny weterynaryjnej, a także lekarzy medycyny weterynaryjnej i doradców żywieniowych.

SKRÓCONY SPIS TREŚCI:

1. Pobieranie paszy

2. Białka paszy

3. Energia paszy - dodatkowe źródła

4. Metody chowu a zagrożenia zdrowotne u krów mlecznych

5. Żywieniowe czynniki prozdrowotne u krów mlecznych

6. Normy żywienia krów

Podobne produkty